Зеленський відправив на кордон із Польщею членів Кабміну, закликав приїхати туди Туска: подробиці

Читать на русском
Автор
1105
Фермери продовжують блокаду на кордоні Польщі та України
Фермери продовжують блокаду на кордоні Польщі та України. Фото https://www.dialog.ua/

Зеленський просить Єврокомісію відреагувати на польську блокаду

Президент України Володимир Зеленський розкрив подробиці "швидких кроків" щодо вирішення блокади на кордоні з Польщею, які анонсував раніше. Глава держави звернувся до польських колег та Єврокомісії з проханням якнайшвидше вирішити ситуацію зі страйками фермерів та українським зерном.

Про це президент заявив у відеозверненні. Зеленський наголосив, що готовий особисто приїхати на кордон двох держав, щоб досягти домовленостей, які влаштують обидві сторони.

Президент додав, що доручив членам Кабміну до 24 лютого бути на кордоні між Україною та Польщею. Також він покликав на переговори прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска та звернувся до президента країни Анджея Дуда з проханням підтримати цей діалог. Хеленський зазначив, що це питання національної безпеки і зволікати з його вирішенням не можна.

"Хочу звернутися до всіх, хто пам'ятає, що означає повний зміст слова "солідарність". Слова, яке так сильно змінило історію всієї нашої Європи на краще. Це було. І багато в чому є. Але ми бачимо і надмірну і несправедливу політизацію зараз, якої загальні здобутки можуть почати розсипатися", — сказав Зеленський.

Також український президент додав, що особисто готовий бути присутнім на кордоні з урядовцями. Крім того, він звернувся до Єврокомісії із проханням зберегти єдність у Європі.

"Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії. Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь", — підсумував Володимир Зеленський.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що поляки тупцюють українське зерно, яке висипали з поїзда. Фермери продовжили акцію протесту до квітня.