Джерела повідомили про втечу з Десни мобілізованих засуджених. Що про це сказали в ЗСУ? (оновлено)

Читать на русском
Автор
32550
Ілюстративне зображення Новина оновлена 25 червня 2024, 16:01
Ілюстративне зображення. Фото Колаж "Телеграфу"

Офіційного коментаря щодо цього ще не було

З навчального центру "Десна" втекли увʼязнені громадяни, які погодились долучитись до лав Збройних Сил України. Попередньо відомо, що вони у військовій формі та озброєні.

Про це "Телеграфу" повідомили власні джерела. Зазначимо, що йдеться про 169 Навчальний центр ім. князя Ярослава Мудрого, який знаходиться у селищі Десна Чернігівської області.

За даними джерел, про втечу повідомило командування військової частини командирам підрозділів навчального центру. За їхніми словами, шість вʼязнів здійснили втечу, при цьому бувши у формі ЗСУ та зі зброєю.

Навчальний центр на мапі

Пізніше у Сухопутних військах ЗС України повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Всі колишні ув'язненні зараз проходять активну підготовку та готуються до виконання бойових завдань у своїх підрозділах. Колишні засудженні, вмотивовані, патріотично налаштовані, за власним бажанням долучились до лав ЗСУ. Скоро ми зможемо побачити їх роботу на полі бою", — йдеться у повідомлені.

Зауважимо, що після того, як в Україні дозволили мобілізовувати засуджених, вже понад 2750 в'язнів прийняли рішення вступити до лав Збройних сил України добровільно. Загалом перший етап мобілізації ув'язнених може принести ЗСУ понад 4000 добровольців, які змінять тюрму на окопи.

Водночас, як писав "Телеграф", комбат Другого батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук зауважив, що мобілізація ув’язнених не здатна суттєво покращити ситуацію з мобілізаційним ресурсом в цілому. За його словами, потенціал того, скільки може дати українській армії мобілізація ув'язнених вельми низький і це пояснюється кількома факторами.