Були "у політиці", але виїхали за кордон: що відомо про синів Петра Порошенка і як вони виглядають

Читать на русском
Автор
Петро Порошенко має двох синів
Петро Порошенко має двох синів. Фото Колаж Телеграфу

Сини експрезидента не захищають Україну

П’ятий президент України Петро Порошенко та голова партії "Європейська солідарність" — батько чотирьох дітей. Двоє із них — сини Олексій та Михайло. В мережі немає багато інформації про дітей ексочільника нашої держави, однак ми вирішили з’ясувати, де ж зараз перебувають і як виглядають сини Петра Порошенка.

Відомо, що всі діти експрезидента України живуть у Великій Британії та не стали на захист батьківщини на фронті. Сини Петра Порошенка вже дорослі — їм 39 і 23 роки.

Що відомо про Олексія Порошенка

Олексій Порошенко навчався у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і отримав освіту зі спеціальністю "міжнародний бізнес". Також він здобував освіту у Лондонській школі економіки то політичних наук.

Петро Порошенко з сином Олексієм

До політики Олексій Порошенко також причетний — упродовж року він обіймав посаду депутата Вінницької обласної ради, був депутатом Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка, а пізніше став радником у Міністерстві економіки України. Також відомо, що він працював у компанії "Рошен", яка належить його батькові.

Олексій Порошенко
Фото: Уніан
Порошенко з сином Олексієм і дружиною Мариною
Фото: glavcom.ua

Разом із дружиною Юлею та двома дітьми Олексій Порошенко, ймовірно, проживає в Лондоні. Вони управляють компанією "Agrohub" та іншими агрокомпаніями в Україні дистанційно.

Сім'я Порошенко

Відомо, що Олексій Порошенко у 2014 році доєднався до АТО як доброволець. Там він проходив військову службу як командир мінометного розрахунку у батальйоні. Однак до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення син Петра Порошенка не доєднався. Військовий Олексій "Сталкер" звертався до Олексія Порошенка з пропозицією долучитися як доброволець до лав ППО, але відповіді він не отримав.

Що відомо про Михайла Порошенка

Молодший син експрезидента зараз проходить навчання у Лондонській школі бізнесу. Він отримає спеціальність фінансового аналітика. Відомо, що раніше він навчався у Кловському ліцеї в Києві.

У 2020 році Михайло Порошенко став фігурантом гучного скандалу. Мережу облетіло відео, де молодший син Петра Порошенка разом із російським репером співають пісню "Русские в Лондоне", що викликало шквал хейту й критики серед українців.

Олексій "Сталкер" також пропонував доєднатися до лав ЗСУ і Михайлові Порошенку. Військовий пропонував йому збивати "Шахеди". Однак відповіді він також не отримав.

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз перебувають і як виглядають діти Віталія Кличка. Ми також пригадали їхню скандальну лакшері вечірку.