Завершується опалювальний сезон в Києві: у Кличка розповіли, як відключатимуть тепло

Читать на русском
Автор
З 28 березня у будинках столиці стане холодніше Новина оновлена 28 березня 2024, 11:58
З 28 березня у будинках столиці стане холодніше. Фото Dreamstime.com

Є певні правила надання послуги з теплопостачання

Від сьогодні, 28 березня, в Києві починає завершуватися опалювальний сезон. Відключення опалення буде проходити поступово.

Про це розповів заступник мера столиці Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "КИЇВ24". Він зазначив, що централізована система теплопостачання Києва – найбільша в Європі, тому процес відключення потребує певного часу.

"За розпорядженням Віталія Кличка, від сьогодні в Києві починає завершуватися опалювальний сезон. Це не означає, звичайно, що сьогодні всіх відключать. Для того, щоб запустити опалення, щоб вимкнути опалення, нам необхідні, фактично, тиждень. Будемо говорити так. По-перше, чому? Як ми з вами розуміємо, є певні правила надання послуги з теплопостачання", — сказав Бондаренко.

Згідно з цими правилами, опалення вимикається, якщо протягом трьох діб поспіль середньодобова температура повітря становить вище +8°C.

"Природа, розуміючи все, що твориться навколо, вирішила нам подарувати весну цього разу ще трошки раніше. Минулого року ми завершували опалювальний сезон на початку квітня", — підкреслює заступник мера. — "В цьому році ми завершуємо опалювальний сезон все ж таки наприкінці березня. Тому що середньодобова температура далі буде більше 10 градусів, що насправді чудово".

Раніше "Телеграф" писав, як киянам передати свідчення лічильників води. Передавати потрібно лише чорні цифри, що показують кількість кубометрів.