Кишкова паличка на пляжах Києва: де не варто купатися

Читать на русском
Автор
Забруднені водойми столиці
Забруднені водойми столиці. Фото Колаж "Телеграфу"

Погода сприяє розмноженню небезпечних бактерій

Спекотне літо у розпалі, але киянам рекомендується утриматися від купання у 15 столичних пляжах. КП "Плесо" провело дослідження якості води та виявило, що проби не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Про це повідомляє Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. Зазначається, що попри те, що у цьому році пляжний сезон у Києві не оголошували, фахівці регулярно проводить дослідження та оновлює моніторинг якості води в місцях масового відпочинку киян на водних об’єктах.

Минулого тижня перевірили 15 столичних пляжів: "Золотий", "Передмістна Слобідка", "Чорторий", "Наталка", "Центральний", "Молодіжний", "Дитячий", "Венеція", "Веселка", "Галерний", "Тельбін", "Райдуга", "Троєщина", "Вербний", "Пуща-Водиця".

У воді цих водойм перевищено рівень лактопозитивної кишкової палички, що свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість. Купання може призвести до кишкових інфекцій, зокрема такі симптоми як нудота й діарея. Також може призвести до запалення сечовивідних шляхів, статевих органів та інших проблем зі здоров'ям.

"Індекс ЛКП (лактопозитивна кишкова паличка) у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Кишкова паличка найактивніше розмножується у водоймах у спеку та після рясних опадів", — йдеться у повідомленні.

Фахівці закликають звернути увагу на симптоми гострої кишкової інфекції, за яких потрібно негайно відвідати лікаря:

  • сухість у роті та горлі;
  • підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою;
  • переймоподібні болі в животі;
  • незначне сечовипускання або його відсутність.

Раніше "Телеграф" писав про найкращі платні пляжі в Києві, які працюють цього літа. Тут вам готові запропонувати чистий пісок, комфортні лежаки та відмінний сервіс.