Пропутинський співак Shaman оскандалився з "кидаловом" постраждалих від теракту в "Крокус Сіті Холл"

Читать на русском
Автор
4717
Shaman відомий тим, що активно експлуатує нацистську стилістику у своїх кліпах Новина оновлена 26 березня 2024, 08:23
Shaman відомий тим, що активно експлуатує нацистську стилістику у своїх кліпах. Фото Відкриті джерела

У мережі з’явився скандальний скріншот

Російський пропутінський співак-пропагандист Ярослав Дронов, більш відомий під псевдонімом Shaman, який активно експлуатує у своїх кліпах нацистську стилістику, нібито обдурив потерпілих від теракту в "Крокус Сіті Холлі" росіян. Дронов обіцяв сплатити лікування для постраждалих та похорон для загиблих, однак з’явилися скріншоти листування, в якому він нібито "дав задню", коли дізнався кількість жертв у концертній залі.

Скріншот листування Дронова з постраждалим у теракті було опубліковано російським опозиційним журналістом Олександром Невзоровим. Судячи з нього, Дронов злякався того, що йому доведеться витратити на свою обіцянку надто багато грошей.

На скріншоті Дронов активно висловлює співчуття співрозмовнику, проте заявляє, що обіцянку він давав, коли загиблих було не більше тридцяти. "Помогу вам, оплачу, да, не убудет. Но! Потом другие 130+ потребуют от меня того же. Я не готов сейчас", — заявив пропагандист.

Варто зауважити, що сам співак це назвав фейком: "Родные, очередная провокация. Не поддавайтесь. И предупредите всех, кто распространяет подобное", — написав Дронов на своїх каналах.

Нагадаємо, у п’ятницю, 22 березня, у ТЦ "Crocus City Hall" нібито група терористів вчинила стрілянину, в якій загинули 144 особи. Вранці 23 березня повідомили, що поліція РФ зупинила автомобіль зі стрілками із московського "Крокуса Сіті". Затримано чотирьох громадян Таджикистану, вони нібито намагалися перетнути кордон з Україною. 24 березня у Москві суд заарештував усіх чотирьох на два місяці. При цьому було видно, що затримані зазнали жорстких тортур.

Цікаво, що терористи, які розстріляли людей у російській концертній залі "Крокус Сіті Холл" 22 березня, могли вибрати метою теракту не концерт гурту "Пікнік". Повідомляють, що вони з початку місяця щонайменше 5 разів відвідували концерти у "Крокусі". Зокрема, мішенями могли стати відвідувачі концерту Ярослава Дронова 11 березня.