Головна альтернатива Байдену: хто така Камала Гарріс, що говорить про Україну і які має шанси на перемогу

Читать на русском
Автор
2154
Камала Гарріс Новина оновлена 03 липня 2024, 19:54
Камала Гарріс

У Харріс найвища впізнаваність серед усіх альтернатив

Після неоднозначного виступу президента Джо Байдена під час дебатів із Дональдом Трампом в американському суспільстві завирувала тема можливої заміни нинішнього глави США на майбутніх президентських виборах. Наразі найочевиднішою альтернативою Байдену є чинний віце-президент Камала Гарріс.

Про це пише Reuters, посилаючись на власні джерела. За їхніми словами, у Демократичній партії США зараз лунають побоювання з приводу того, чи Байден зможе виявитися "досить придатним" для обрання на другий термін. Деякі впливові демократи вже запропонували альтернативи Байдену. Однією з них є віце-президент Камала Гарріс.

За інформацією співрозмовників агентства, якщо Гарріс буде названо кандидатом від партії, вона візьме на себе гроші, зібрані в ході передвиборчої кампанії Байдена, і успадкує інфраструктуру передвиборчої кампанії. Вона також має найвищу впізнаваність серед усіх альтернатив і найвищий рейтинг серед демократів, яких можна серйозно розглядати як кандидата.

В опитуванні Reuters/Ipsos, опублікованому напередодні, Гарріс відставала від Трампа лише на один процентний пункт — 42% до 43%. Ці цифри, як зазначають журналісти, перебувають у межах похибки опитування.

Також, за словами джерел, Гарріс уже пройшла відбір на пост у національній адміністрації та витримала ретельну перевірку з боку республіканців. На додаток до цього, представник США Джим Клайберн, людина, яка відіграла ключову роль у перемозі Байдена в 2020 році, заявив MSNBC, що підтримає Гарріс як кандидата від Демократичної партії, якщо Байден піде.

У зв’язку з цим "Телеграф" вирішив розповісти про те, що відомо про Камалу Гарріс

Американський юрист та політик, член Демократичної партії США. Віце-президент Сполучених Штатів.

  • Народилася 20 жовтня 1964 року в Окленді, Каліфорнія;
  • Закінчила Говардський університет, потім здобула ступінь доктора права в юридичному Гастінгс-коледжі Каліфорнійського університету;
  • З 1990 до 1998 року Гарріс працювала заступником окружного прокурора в окрузі Аламеда, штат Каліфорнія;
  • У 2003 році обрана окружним прокурором Сан-Франциско;
  • 2011 року стала генеральним прокурором Каліфорнії;
  • У 2017 році була обрана сенатором США від штату Каліфорнія;
  • Гарріс вважалася головною претенденткою та потенційною лідеркою на праймеріз Демократичної партії з висування кандидата на пост президента США на виборах у 2020 році;
  • 11 серпня 2020 року Байден офіційно анонсував, що він обрав Гарріс кандидатом у віце-президентки;
  • У листопаді 2020 року Гарріс стала першою в історії США жінкою – віце-президентом США, а також першою людиною афроамериканського та азіатського походження на цій посаді.

Камала Гарріс про Україну

Камала Гарріс всеціло виступає за допомогу Україні у відбитті російської агресії. Під час припинення постачання американської зброї взимку 2024 року вона заявляла, що допомога нашій країні не має бути предметом політичних ігор. На її думку, підтримка України — це стратегічний інтерес США, а не "благодійність". Також вона називає вимоги (ультиматуми) Путіна для переговорів "абсурдними" та обіцяє добиватися від РФ відшкодування збитків Україні після закінчення війни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відомо про Джилл Байден, яка не дає чоловікові зніматися з виборів.