"Паразит": глава російського спорту назвав тенісистів іноагентами та отримав відповідь

Читать на русском
Автор
Станіслав Поздняков Новина оновлена 05 квітня 2024, 19:24
Станіслав Поздняков. Фото t.me/stanislavpozdnyakov

Російський чиновник пригрозив російським тенісистам статусом іноагента

Голова Олімпійського комітету Станіслав Поздняков назвав російських тенісистів "командою іноагентів". Багато російських чиновників виступають проти поїздки російських атлетів на Олімпійські ігри у Парижі.

Відповідний коментар Поздняков написав на своєму telegram-каналі. Він порівняв російських тенісистів, які хочуть виступити на Олімпіаді (Дар’я Касаткіна, Данило Медведєв) з іноземними агентами.

"Зараз у публічному просторі розгорнулася дискусія між Іриною Вінер та представниками тенісу щодо виступу на Олімпійських іграх у нейтральному статусі.

Хочу наголосити, що поділяю та підтримую позицію Ірини Олександрівни, наші думки тут повністю збігаються. Єдине, не погоджуся з визначенням "команда бо*мжів" саме у випадку тенісистів, які більшу частину часу живуть за кордоном, там же заробляють, стверджують при цьому, що "грають за себе", засуджують політику своєї країни та СВО.

Тож правильніше, на мій погляд, – "команда іноагентів". Для якої точно не виникне перешкод представляти на Олімпіаді самих себе. Тим більше, що індивідуальне олімпійське підприємництво зараз активно пропагується із Лозанни”, – написав Поздняков.

У мережі висміяли Позднякова. Користувачі зазначили, що голова олімпійського комітету виступає проти Олімпіади, а один навіть назвав чиновника "паразитом".

Раніше представник МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Україну та Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у злочинній змові. Крім того, у РФ образили голову МОК Томаса Баха.