Згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи: ЗМІ показали фото та відео

Читать на русском
Автор
3614
Вогонь повністю знищив будівлю Новина оновлена 22 січня 2024, 15:58
Вогонь повністю знищив будівлю. Фото t.me/voynareal

Журналісти назвали ймовірну причину пожежі

Уночі 22 січня згорів заміський будинок Ігоря Мазепи, якого затримали за підозрою в махінаціях із землями Київської ГЕС. Пожежа сталася в селі Картовецьке Чернігівської області.

Про це пише LB.ua з посиланням на свої джерела. Зазначається, що за попередніми даними, постраждалих немає.

Також повідомляється, що будинок був обладнаний системами спостереження. Тому наразі причини пожежі встановлюються.

Своєю чергою РБК-Україна з посиланням на власні джерела зазначає, що 22 січня о 03:22 до Головного управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Картовецьке Городнянської територіальної громади Чернігівського району.

За даними видання, внаслідок пожежі вогнем знищено житловий будинок. Імовірною причиною пожежі називають порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Ліворуч будинок Мазепи до пожежі
Село Картовецьке на мапі

Нагадаємо, що Ігоря Мазепу було затримано 18 січня при спробі виїхати з України на форум у Давосі. У його офісах пройшли обшуки, а у прокуратурі повідомили, що бізнесмена підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками Київської ГЕС. Йому загрожує до 12 років із конфіскацією майна. Як пізніше стало відомо, ця справа була відкрита ще 10 років тому й Ігор Мазепа проходить у ньому як "замовник заволодіння дільницями".

Сам бізнесмен у суді відкинув усі звинувачення та назвав справу проти нього "фільчиною грамотою". Водночас у ДБР стверджують, що "апетити" у Мазепи великі. Він націлився на кількасот гектарів землі.

19 січня Печерський суд Києва помістив Мазепу під варту. Бізнесмен перебуватиме під вартою до 27 лютого.