"Дистанційка з Маямі" все? Рада прийняла рішення щодо скандального члена ЦВК

Читать на русском
Автор
Юрій Буглак
Юрій Буглак. Фото Скриншот

"За" проголосували 300 нардепів

Члена Центральної виборчої комісії Юрія Буглака, який до початку вторгнення виїхав до США, зняли з посади. За постанову №10327 "Про звільнення Буглака Ю.О. з посади члена Центральної виборчої комісії" проголосували 300 нардепів.

Про це повідомив депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram. Проєкт постанови було зареєстровано ще 10 листопада 2023 року.

А зі дня оприлюднення розслідування "Схеми" минуло сім місяців. Тоді журналістам стало відомо, що Юрій Буглак залишив Україну ще за 12 днів до початку повномасштабної війни. З того часу він зберігав свою посаду, за що отримував гроші з бюджету.

Протягом року Буглак отримав зарплату та інші виплати на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Примітно й те, що йому була призначена допомога "у зв'язку із соціально-побутовими та сімейними обставинами", а навесні 2023 року він пішов у декретну відпустку, залишивши роботу.

За словами Буглака, він був змушений піти на пенсію через "особисті обставини". Він заявив, що не порушив українського законодавства, оскільки звільнився до початку війни. Він також повідомив, що після повномасштабного вторгнення ЦВК перейшла на дистанційний режим роботи.

Але пізніше у фракції, до якої належить чиновник, заявили, що ті посадовці, які отримують зарплату з держбюджету, повинні повернутися на свої робочі місця, а не проводити засідання в режимі онлайн, оскільки таким чином війни не виграються.

Раніше "Телеграф" писав, що питання мобілізації стоїть гостро для українців, а ще більше емоції накаляє новий законопроєкт, який вже затверджено у Кабміні. Як зазначають у Раді, він безумовно передбачатиме поправки про військові обов’язки вищих чинів влади.