"Ціни у 2-3 рази нижчі": коли українцям дешевше відпочити за кордоном

Читать на русском
Автор
2034
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 07 липня 2024, 13:56

Щороку ціни на ті чи інші напрямки зростають у межах 5–15%

Відпочити за межами країни за прийнятними цінами українці можуть на початку та наприкінці сезону. Тоді ціни у 2-3 рази нижчі, ніж у пік сезону. А вже у липні та серпні вартість буде найвищою.

Про це "Телеграфу" розповів співзасновник турагентства "Поїхали з нами" Олег Кулик у матеріалі: "Автобусні тури до Туреччини – нонсенс, але вони є!" – співзасновники мережі турагентств про літо-2024".

"Залежить від попиту і пропозиції. І впливають на це переважно готелі, а не авіаперевізники. Якщо готельєри бачать, що попит більший, ніж минулого року, і готелі добре заповнюються, вони піднімають ціни. Поки що якихось серйозних змін не бачимо", — каже Кулик.

Він додав, що кожного року ціни на ті чи інші напрями зростають у межах 5–15%. Тільки якщо відбуваються якісь серйозні катаклізми, вартість на готелі можуть знизити. Ринок сам себе регулює.

"Треба зрозуміти одну річ, яку не розуміє більшість клієнтів: якщо у тебе зрозумілий бюджет і ти хочеш відпочити добре і дешево, то не сиди і не чекай літа. На початку і наприкінці сезону ціни справді дуже смішні. Наприклад, якщо взяти банальну Туреччину. На початку травня можна було вилетіти за ціною 150-200 доларів на людину. І там вже була класна погода, дуже тепло", — пояснив Кулик.

Для тих, хто хоче виїхати на відпочинок у липні чи серпні, ціна буде найвищою. Кулик підкреслив, що до кінця сезону море ще тепле, температура повітря не 40+, а +25 або навіть +30, а ціни іноді у 2-3 рази нижчі, ніж у пік сезону.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як влітку 2024 року виглядають приморські міста, які зараз перебувають під окупацією російських загарбників.