Хто не оновив дані – отримають повістку та штраф: адвокат пояснює, як це працює

Читать на русском
Автор
1300
Адвокат Олег Мицик Новина оновлена 12 липня 2024, 12:48
Адвокат Олег Мицик. Фото logos-ukraine.com.ua

Неоновлення даних не позбавить людини від повістки

Відповідно до нового закону про мобілізацію військовозобов’язані повинні оновити дані. Навіть ті, хто цього не зробить, отримають не лише повістку, а й будуть притягнуті до відповідальності.

Про це розповів адвокат Олег Мицик в ефірі Київ-24. Він зазначив, що якщо громадянин оновив дані, повістку отримає за місцем, яке вказано ним під час останнього оновлення.

Якщо ж людина не оновила дані, то йому повістка прийде за останнім відомим місцем проживання. Таким чином військовозобов’язана людина все одно отримає повістку.

"Люди, які з якихось міркувань не хочуть оновити дані, просто вчиняють нове адміністративне правопорушення, за яке отримають штраф", — додав адвокат.

Раніше ми розповідали, як виглядатиме повістка після 16 липня. Формуватися вони будуть автоматично і після надсилатись військовозобов’язаному.

Також "Телеграф" писав, яке покарання загрожує за ігнор повістки після 16 липня. Якщо військовозобов’язаний не з’явився і не оновив своїх даних, його можуть оштрафувати. Також у нього можуть бути заарештовані банківські рахунки та майно, позбавити права керувати автомобілем. А у разі неявки за повісткою, за яким мобілізують до ЗСУ, може бути навіть кримінальне покарання.