Це вже "чебурнет"? Google заблокував росіян, у Мінцифрі РФ дали пораду

Читать на русском
Автор
Pixabay Новина оновлена 26 вересня 2024, 12:51

СМС-підтвердження як другий фактор авторизації для раніше створених облікових записів Google поки працює

Компанія Google остаточно запровадила обмеження на створення нових акаунтів у Росії. Оператори зв’язку також зафіксували значне скорочення СМС.

Цю інформацію підтвердили у Міністерстві цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій РФ. Там закликали користувачів Google у Росії терміново створювати резервні копії своїх даних.

"Мінцифри підтверджує, що Google обмежив створення нових облікових записів. Оператори зв’язку також зафіксували значне скорочення кількості SMS, що надсилаються компанією російським користувачам", — йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що СМС-підтвердження як другий фактор авторизації для раніше створених облікових записів Google поки працює, але немає впевненості, що ця можливість збережеться.

У зв’язку з цим у Міністерстві порадили росіянам створити резервні копії даних, а також перейти на використання альтернативних способів двофакторної автентифікації або використовувати вітчизняні платформи.

Зазначимо, що вперше про заборону реєстрації у сервісах Google за допомогою російських номерів стало відомо 9 вересня. Через кілька днів, 12 вересня, набули чинності санкції від Мінфіну США. Іноземним компаніям було заборонено надання послуг у сфері програмного забезпечення та IT будь-якій особі на території Росії.

Довідка Чебурнетом називають варіант повної ізоляції російського сегменту інтернету.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Головне управління розвідки України "поклало" кілька великих російських банків.