Зарядні порти у Tesla будуть підігрівати: для чого це потрібно

Читать на русском
Автор
Зарядка електрокара взимку
Зарядка електрокара взимку. Фото businessinsider.com

Власники Tesla цієї зими не могли зарядити свої авто під час морозів

Зима для електрокарів, м’яко кажучи, не найкраща пора року. Замерзає двигун, зарядні станції, не відкриваються двері, а також намертво примерзає зарядний пристрій в порті заряджання. Та у Tesla вирішили розв’язати цю проблему.

Виконають це за допомогою оновлення програмного забезпечення для електромобілів свого бренду. Про це пише Businessinsider.

Власники електрокарів давно скаржилися на цю проблему

У програмному забезпеченні, яке уже почало надходити до власників авто Tesla, додали функцію підігрівання зарядного порту. Ця функція покликана запобігти примерзанню зарядного пристрою до порту взимку.

Завдяки новій функції попереднє кондиціонування акумулятора на шляху також буде зменшувати кількість часу, який необхідно витратити ще до початку зарядки. Таймер повідомлятиме власникам авто, скільки потрібно часу для розігріву батареї для початку заряджання.

Також у Tesla дали кілька порад для ефективного заряджання взимку. Крім того, в оновлення ПЗ додали адаптивне дальнє світло фар, ультраширокосмуговий телефонний ключ. А в оцінці запасу батареї тепер враховується вік батареї.

Раніше "Телеграф" писав, що швидкість Cybertruck виявилась міфом. Porsche 911 таки переганяє розрекламований пікап.