У Чехії на військовому полігоні стався вибух, є постраждалі: стали відомі деталі (оновлено)

Читать на русском
Автор
Військовий полігон Новина оновлена 17 червня 2024, 17:19
Військовий полігон. Фото Колаж "Телеграфу"

Військові проводили рятувальну операцію

У Чехії на військовому полігоні біля міста Лібава стався вибух. Внаслідок цього є постраждалі.

Про це повідомила пресслужба Армії Чеської Республіки. Водночас там не уточнили, скільки саме людей постраждали.

"Ми маємо справу з серйозною аварією на військовому полігоні Лібава, де вибухнув невідомий боєприпас. На жаль, на місці події є постраждалі", — йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що армія намагається якомога швидше надати допомогу постраждалим. Для цього навіть було залучено рятувальний гелікоптер.

Лібава на мапі

Варто зазначити, що на чеському полігоні Лібава раніше проходили навчання українські військові. Чи перебували там бійці з України під час вибух наразі не відомо.

Оновлено 17:17. У Міністерстві борони Чехії повідомили, що і результаті вибуху один військовий загинув. Ще восьмеро осіб — отримали поранення.

"Семеро професійних військовослужбовців і один цивільний працівник отримали поранення на місці. На жаль, один військовий загинув на місці. Усі вони були членами Центру безпеки боєприпасів", – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, інцидент стався близько одинадцятої години ранку. Боєприпаси вибухнули під час планових тренувань піротехніків.

Оновлено 16:00. Речник Оломоуцької університетської лікарні Адам Фрічер повідомив, що на місці інциденту постраждали дев'ять людей. За його словами, двоє з них були доставлені в його медзаклад, а ще шестеро – в Оломоуцький військовий госпіталь, одному надали допомогу на місці, пише чеське видання Novinky. Фрічер зазначив, що двоє військових, які вже перебувають в університетській лікарні, мають поранення середньої тяжкості.

Своєю чергою речниця регіональних рятувальників Луціє Мікіскова повідомила, що на місці вибуху перебувають два екіпажі рятувальників, а також рятувальна служба з іншого регіону. Водночас вона зазначила, що не може надати більше інформації, оскільки за все відповідає армія.

Речниця чеської військової поліції Катержина Млинкова повідомила, що їх співробітники знаходяться на місці інциденту та розпочали кримінальне провадження За її словами, більш детальну інформацію надаватиме виключно армія Чехії.

Заступник мера Лібави Петр Новак зазначив, що нічого незвичайного в селах навколо військового полігону місцеві жителі не помітили. За його словами, він був у лісі весь день і нічого незвичайного не зафіксував.

"Ні вибухів, ні сирен, ні вертольотів. З армії ніхто навіть не повідомляв, що щось сталося", — сказав Новак.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у Чехії завершили розслідування вибухів на складах боєприпасів у селі Врбетиця наприкінці 2014 року. За версією слідства, їх влаштували агенти російської військової розвідки (ГРУ).