Коли Залужний розпочне роботу послом у Великій Британії: ЗМІ назвали дату

Читать на русском
Автор
2281
Залужний та Зеленський Новина оновлена 06 липня 2024, 11:28
Залужний та Зеленський. Фото t.me/Zaluzhnui

Після свого призначення і до від’їзду до Лондона Залужний навчався у Дипломатичній академії

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 10 липня розпочне роботу послом України у Великій Британії. На цю посаду президент України Володимир Зеленський призначив його ще 8 травня.

Про те, що Залужний розпочне виконання обов’язків посла 10 травня, повідомляє "Суспільне" з посиланням на власні джерела в дипломатичних колах. У четвер, 4 липня, стало відомо, що він поїхав до Лондона.

Раніше повідомлялося, що після свого призначення і до від’їзду до Лондона Залужний навчався у Дипломатичній академії. Це є звичайною практикою під час підготовки до роботи послом.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Залужного та призначив на його місце Олександра Сирського. А 7 березня Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ на посаду посла України у Великій Британії.

У квітні Велика Британія погодила призначення Залужного послом. А 8 травня глава держави підписав указ про призначення його на цю посаду.

Раніше "Телеграф" писав, що Залужний стане ефективним дипломатом у контексті війни проти Росії. Таку думку висловив заступник голови комітету ВР із питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.