Новий поворот у справі розстрілу поліцейських: у батька з сином були співучасники

Читать на русском
Автор
6030
Нападникам допомагали їхні співслужбовці Новина оновлена 26 квітня 2024, 12:59
Нападникам допомагали їхні співслужбовці. Фото Колаж "Телеграфу"

Підозра вже вручена

Правоохоронці викрили військовослужбовця, який допомагав Валерію та Віталію Василаке сховатись після розстрілу поліцейських у Вінницькій області. Йому вже вручили підозру по ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину), але поки не обрали запобіжний захід.

Чоловік допоміг співслужбовцям заховати їхній автомобіль, дав свою машину та придбав для них мобільний телефон. Він планував допомогти їм втекти за кордон, повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

UPD: У Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомили, що співучасників було двоє. Один з них теж самовільно покинув військову частину.

Нові подробиці по справі

За даними Офісу Генерального прокурора, військовослужбовці, яких підозрюють у нападі на поліцейських, вночі 20 квітня звернулись до свого співслужбовця. Вони попросили заховати їх та допомогти незаконно перетнути кордон. Військовий погодився.

Авто розшукуваних він заховав у своєму гаражі, а співслужбовцям дав свою машину. На ній їх і затримали у Подільську Одеської області. Чоловік також придбав для розшукуваних мобільний телефон. Його він передав разом з паспортами під час зустрічі в обумовленому місці.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань (ДБР). Зараз готується клопотання до суду стосовно обрання запобіжного заходу для військовослужбовця.

Пізніше у ДБР повідомили, що співучасників було двоє. Вони військові, один з них також самовільно покинув військову частину.

"Працівники ДБР викрили двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Одного з них вже затримано. Наразі за приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч.1 ст. 396 ККУ", — йдеться у повідомленні.

Другий військовий, якого підозрюють у самовільному залишенні військової частини, знаходиться у розшуку. Йому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 407 ККУ.

Нагадаємо, Валерію та Віталію Василаке, яких підозрюють у вбивстві поліцейського, суд обрав запобіжний захід. Вони проведуть два місяці під вартою без права на заставу.

Трагічний інцидент стався вночі 20 квітня у Вінницькій області. Під час перевірки документів невідомі почали стріляти у поліцейських. Загинув 20-річний рядовий поліції Максим Зарецький, капітан Максим Шарапанський був поранений.

Автомобіль та нападників оголосили в розшук. У їхній машині знайшли боєприпаси.

Згодом нападників затримали в Одеській області. Вони виявились військовослужбовцями та родичами.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що нападникам оголосили підозру ще в одному злочині. Він не стосується вбивства поліцейського.