Джошуа - Нганну: хроніка вечора боксу

Читать на русском
Автор
11153
Джошуа — Нганну Новина оновлена 09 березня 2024, 02:52
Джошуа — Нганну. Фото twitter.com/DAZNBoxing

Великий бій пройшов в Ер-Ріяді

У п’ятницю, 8 березня, в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбувся великий вечір професійного боксу, у головному бою якого на ринг вийшли британець Ентоні Джошуа (27-3, 24 КО) та камерунець Франсіс Нганну (0-1, 0 КО). Переможець цього поєдинку, за задумом промоутерів, отримає чемпіонський бій проти переможця бою Усик — Ф’юрі.

"Телеграф" провів онлайн-трансляцію вечора боксу Джошуа — Нганну. Головний бій шоу завершився перемогою Джошуа нокаутом 2 раунді!

Хроніка бою Джошуа — Нганну

2-й раунд. Ентоні знову поклав камерунця на канвас! Після чого пішов нокаут! Джошуа переміг.

1-й раунд. Камерунець зайняв центр рингу та намагається "зачепити" колишнього чемпіона лівим хуком. Джошуа на 3-й хвилині потужним ударом з правої відправив Нганну в нокдаун!

Бій розпочався!

Боксери виходять на ринг.

Лічені хвилини залишаються на початок головного поєдинку.

Хроніка вечора боксу Джошуа — Нганну

Завершився андеркард шоу Джошуа — Нганну.

Китаєць Чжан Чжилей не зумів захистити титул тимчасового чемпіона світу WBO у бою проти новозеландця Джозефа Паркера. Китаєць двічі відправив суперника у нокдаун, але суддівський рахунок був не на його боці — 113-113, 114-112, 115-111.

Чемпіон світу за версією WBC у напівлегкій вазі Рей Варгас захистив титул у бою з британцем Ніком Боллом рішенням суддів, нічия.

Легенди футболу Роналдо та Франческо Тотті також в Ер-Ріяді.

Легенда боксу Менні Пакьяо також приїхав на шоу.

Ентоні Джошуа приїхав на бій.

Знаменитий футбольний тренер Жозе Моурінью прийшов на вечір боксу.

Узбецький боксер Ісраїл Мадрімов нокаутом переміг росіянина Магомеда Курбанова у бою за титул WBA у першій середній вазі.

Нганну прибув на бій.

Непереможний британець Марк Чемберлен переміг нокаутом співвітчизника Гевіна Гвінна у бою за титул WBA Inter-Continental у легкій вазі.

Австралієць Джастіс Хуні переміг Кевіна Лерену з ПАР у поєдинку за титул WBO Global у хевівейті.

В останньому поєдинку раннього андекарда Луїс Грін у першому раунді нокаутував Джека МакГанна.

Тайсон Ф'юрі з'явився якраз до оголошення суддівського вердикту по бою його брата Романа. Ф'юрі-молодший здобув свою 4 перемогу у профі, перемігши чеха Мартіна Шварца.

19:00 — В Ер-Ріяді все ще йдуть поєдинки раннього андеркарда. Українець Андрій Новицький нокаутував Хуана Торреса у 3-му раунді.

Пряма відеотрансляція поєдинків раннього андеркарда

Джошуа та Нганну поб’ються за право провести бій з чемпіоном. Британські промоутери сподіваються, що "Циганський король" переможе Усика, після чого можна буде організувати шоу Джошуа — Ф’юрі. Однак у "Хижака", який зробив собі ім’я у ММА, інші плани. Франсіс цілком може нокаутувати AJ, адже йому майже вдалося погасити світло Тайсону. На кону поєдинку Джошуа — Нганну стоять величезні гроші. Британець гарантовано заробить 50 млн доларів, а камерунець — 20 млн доларів.

Перед боєм боксери провели традиційну церемонію зважування. Вага AJ склала 114,49 кг, а "Хижака" — 123,65 кг.

Де і коли дивитись

Вечір боксу в Ер-Ріяді стартує о 19:00 за київським часом. Перші 4 поєдинки андекарда будуть показані у прямому ефірі на YouTube. У прямому ефірі в Україні шоу у Саудівській Аравії покаже медіасервіс DAZN. Вартість показу — 370 грн за місячною підпискою на сервіс. Додамо, що головний бій вечора орієнтовно розпочнеться 9 березня о 00:30 за київським часом.

Промо відео бою Джошуа — Нганну

Прогноз букмекерів

Аналітики пропонують зробити ставку на перемогу британця з коефіцієнтом 1,28-1,34. Водночас успіх камерунця менш ймовірний коефіцієнт 3,75-4,15. Додамо, що фахівці припускають, що найімовірнішим результатом "дуелі" стане перемога Джошуа нокаутом (коефіцієнт 1,61).

Андеркард шоу

Розігріватимуть публіку в Ер-Ріяді 18 боксерів, зокрема український суперваговик Андрій Новицький (9-0, 8 КО), який вийде на ринг проти американця Хуана Торреса (11-5-1, 4 КО). У головному бою андеркарда китайський боксер Чжан Чжилей (26-1-1, 21 КО) захищатиме титул "тимчасового" чемпіона світу за версією WBO у поєдинку проти новозеландця Джозефа Паркера (34-3, 23 КО).

Андеркард шоу Джошуа — Нганну
Андеркард шоу Джошуа — Нганну

Останній бій

Ентоні Джошуа у своєму останньому поєдинку розгромив шведа Отто Валліна, здобувши перемогу технічним нокаутом.

Нганну, у свою чергу, моментально увірвався в рейтинги суперважкого дивізіону, поклавши в нокдаун Тайсона Фьюрі. Щоправда, перемогти "Циганського короля" камерунець не зумів.

Нагадаємо, після бою з Нганну Ф’юрі отримав тяжкі пошкодження, через що поєдинок з Усиком було перенесено на лютий 2024 року. Примітно, що у лютому Тайсон отримав ушкодження у спарингу, через що їхній бій з українцем знову змістили у календарі.