Хижняк — Оралбай: хроніка бою за "золото" Олімпіади в Парижі

Читать на русском
Автор
3587
Олександр Хижняк — Нурбек Оралбай Новина оновлена 08 серпня 2024, 00:37
Олександр Хижняк — Нурбек Оралбай. Фото Getty Images

Українець боровся за золоту медаль

У середу, 7 серпня, на Олімпійських іграх у Парижі відбувся фінальний поєдинок у чоловічому боксі у ваговій категорії до 80 кг. У вирішальному поєдинку на рингу зійшлися українець Олександр Хижняк та Нурбек Оралбай із Казахстану.

"Телеграф" провів текстову онлайн-трансляцію бою Хижняк — Оралбай. Поєдинок відбувся на стадіоні "Ролан Гаррос", де організатори вирішили провести вирішальні поєдинки у цьому виді спорту, і завершився перемогою Хижняка роздільним рішенням суддів.

Хроніка бою Хижняк — Оралбай

Роздільним рішенням суддів переміг Хижняк.

3-й раунд: Олександр розбив носа Нурбеку, казахстанцеві навіть знадобилася допомога. Боксери влаштували справжню рубку, Хижняк дуже побив суперника. Побачимо, що нарахують судді.

2-й раунд: Українець продовжував працювати першим номером, але цього разу лише 2 судді віддали перевагу Хижняку.

1-й раунд: "Полтавський танк" розпочав агресивно, але казахстанець знаходить можливість для ударів. Українець традиційно викидає набагато більше ударів, ніж суперник, але чи оцінять це судді. 3 судді із 5 віддали перемогу в 1 раунді українцю.

Бій розпочався!

00:05 — Боксери виходять на ринг.

Хижняк є чемпіоном світу та Європи, також він брав "золото" на Європейських іграх, а на Олімпіаді-2020 у Токіо він узяв лише "срібло" через безглузду помилку у фіналі. У Парижі український боксер переміг колишнього українця Філіпа Акілова (Угорщина), потім упорався з бразильцем Вандерлеєм Де Соузою Перейрою, після чого пройшов дворазового олімпійського чемпіона Арлена Лопеса з Куби.

До фінального поєдинку Хижняка на Олімпіаді в Парижі українці зуміли здобути 7 медалей. Першу нагороду Україні принесла шаблістка Ольга Харлан, а другу – стрілець Сергій Куліш. Після цього українські фехтувальники виграли "золото" у команді. Четверту та п’яту нагороду Україні принесли легкоатлетки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко, які у секторі для стрибків у висоту зуміли завоювати "золото" та "бронзу" відповідно. Ще одну медаль у легкій атлетиці Синьо-жовтим приніс метальник молота Михайло Кохан. Сьому нагороду виграв гімнаст Ілля Ковтун, який вдало виступив на паралельних брусах.